Ons klimaat op hol

door Rudi Krösschell

Iedereen is nu wel doordrongen van duurzaamheid in belang van ons milieu, ons klimaat onze wereld. Dat bleek ook wel, want er kon zondagmiddag 14 oktober echt niemand meer bij in het CatharijneCentrum.

Mrenier van de Bergeer dan 100 mensen zaten en stonden bij de eerste Zondag Live, met als thema ‘ons Klimaat op hol’, om naar Reinier van de Berg te luisteren, die een op de dag af actuele presentatie gaf, waar ook Barneveld belicht werd.

Zijn boodschap en bewijs daarvoor was confronterend helder: het is 5 over 12. We moeten nu alle zijlen bijzetten om te beperken, de negatieve ontwikkeling tot stilstand brengen en dan weer stapje voor stapje zien terug te draaien wat de afgelopen periode (en nog steeds) aan schade is aangericht.

‘onze toekomst: Barneveld aan zee’Picture1.jpg

Reinier gaf  aan de hand van 5 pijlers, met fascinerende voorbeelden aan waarlangs dat kan worden gerealiseerd, daarmee een doorkijkje hoe onze toekomst er anders uit gaat zien. Angstig en fascinerend. Dat is niet alleen een taak van de overheden, bedrijven en wetenschap. Hierbij speelt iedereen een rol, iedereen kan bijdragen en ieders bijdrage doet er toe.

19-10-2018 11-13-22.jpg

Laudato Si. Laten we elkaar er op aan spreken, projecten starten als kerk, als gemeenschap, in scholen en bedrijven, want we kunnen en moeten ook veel zelf doen.

Over Zondag Live: een oecumenische samenwerking van de Protestante Gemeente en St.Lucas Parochie in Barneveld, waarin actuele thema’s die ons raken onder de aandacht worden gebracht op een zondagmiddag. Het format is een gezellige ontvangst met Café Complet, een inspirerende inleider, discussie en napraten bij een aangeklede borrel en hapjes.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s