Bijbels koken

De avond BIJBELS KOKEN op vrijdag 12 november is weer voorbij. Wat was deze avond geslaagd in de keuken van Colinda Hooijer. We hebben een 4-tal recepten doorgewerkt met twee- of drietallen en bijpassende Bijbel-passages gelezen en besproken. Wat een ontspannen sfeer met 9 vrouwen kokkerellend en pratend rondom het aanrecht.Vooraf tijdens het aperitiefje (wijntje) : vispasta Galilea (gevangen uit het Meer van Galilea).

1e:  ESAU’S linzensoep
2e:  het OLIJFBROOD van Jezus
3e:  Tienplagen-salade
4e:  Simon vijgentoetje

We hebben o.a. de 10 plagen uit Egypte weer naar boven gehaald, moeder Rebecca met haar 2 zonen, Jezus in zijn Hof van Olijven en de vele zoete vruchten (ook granaatappel-pitjes);  we voelden ons zeer saamhorig bij het bereiden van deze smakelijke recepten uit ons verre verleden.
Dank aan Colinda en Helma die dit zo enthousiast voor ons hadden voorbereid.

Een extra weetje: de granaatappel heeft 613 pitjes: net zoveel als de 613 regels uit de Thora

Riet (ik doe volgende keer weer graag mee….)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s