Zorg voor de aarde

door Roland Putman (ofm) en Felix van Hulsen (ofs)

Aan de hand van Laudato Si’ willen we ons bezinnen op een franciscaans antwoord op de klimaat- en andere crises’: over de zorg voor ons gemeenschappelijk huis.

Ontdek met ons de inhoud, reikwijdte en aangrijpende diepgang van deze Laudato si’ o mi Signore-encycliek. De bewogenheid en in beweging zettende woorden en werkingen van paus Franciscus hebben op velen hun uitwerking.

Overweeg bij jezelf: Een ecologische benadering sluit ook altijd een sociale benadering in om zowel de kreet van de aarde als de kreet van de armen te horen’ (Laudato Si’ n°49).

`Het heelal ontwikkelt zich in God, die het geheel vervult. Er is dus een mysterie te aanschouwen in een blad, een pad, de dauw, het gelaat van een arme. Het ideaal is niet alleen van uiterlijkheid naar innerlijkheid te gaan om het handelen van God in de ziel te ontdekken, maar er ook toe te komen Hem te ontmoeten in alle dingen’ (Laudato Si’ n°233).
Wij hopen dat deze avond zowel tot spirituele motivatie als tot eigen praktische bijdragen van zorg voor de aarde als ons gemeenschappelijk thuis kan leiden.

Deze avond zal worden ingeleid door leden van de franciscaanse werkgroep GVES: Gerechtigheid, Vrede en Eenheid van de Schepping.

Aanmelden: klik hier.

Datum:                       woensdag 22 maart.
Tijd:                            inloop 19.15 uur, start 19.30 uur

Kosten:                      € 5,-
Plaats:                        Catharijnecentrum

Inleidster:                   Roland Putman (ofm) en Felix van Hulsen (ofs)
Contactpersoon:       Marja Fransen; tel 06-15238448