Zondag Live met Reinier van den Berg

De eerste Zondag Live hebben wij Meteoroloog Reinier van den Berg uitgenodigd.

renier van de Berg

Reinier is al jarenlang actief als weerman voor onder andere RTL. Daarnaast presenteerde hij tussen 2006 en 2008 voor de EO het wetenschapsprogramma Galileo en heeft hij boeken geschreven.

Reinier van den Berg is tevens initiatiefnemer van de Care for Climate Foundation, die zich bezighoudt met technologieën en methoden om de CO2-uitstoot in de wereld te beperken.  Van den Berg spant zich wereldwijd in om mensen bewust te maken van de klimaatproblemen. Als ambassadeur is Van den Berg bovendien betrokken bij de stichtingen Light for the World en Trees for All. Met zijn lezingen over de klimaatverandering weet hij menigeen te boeien.

Met hem gaan we aan de slag met vragen als: kunnen we met elkaar het tij van de opwarming van de aarde eigenlijk nog wel keren? En zo ja, hoe dan? Had de klimaattop in Parijs nog wel zin? En wat is dan de rol van de kerk en van ons? Na zijn verhaal is er natuurlijk ruimte voor gesprek en discussie.

Het format van Zondag Live is een smaakmakende lezing/presentatie met ruimte voor discussie met de presentator. Na afloop samen napraten. Zondag Live is inclusief de koffie, thee en zo meer vooraf en de hapjes en de drankjes na afloop.

Aanmelden: klik hier

Datum:                  zondag 14 oktober

Tijd:                        Inloop vanaf 15:00, met koffie, thee en …
Lezing/presentatie en discussie van 15:30 – 16:30
Hapje, drankje en napraten vanaf 16:30 tot …

Kosten:                  vrijwillige bijdrage voor hapjes en drankjes
Plaats:                   Catharijne Centrum
Contactpersoon: Sandra Rijpma; Tel. 0342-493313