Zincafé 3: filmavond met diner

Dineren met film

We beginnen deze avond om 17.00 uur met een drankje, en daarna wordt om 17.30 uur een overheerlijk 3-gangen diner geserveerd, bereid door het team van de Zevende Hemel. Wie afgelopen seizoen dit ook meegemaakt heeft, weet hoe er gesmuld werd en hoe gezellig het was met elkaar te eten.

Na de maaltijd gaan we de film “Liefde vader / zoon” bekijken. Buitengewoon mooie film (de jurykeuze van het filmfestival van Cannes). Babyverwisseling in het ziekenhuis is in meer films de inleiding tot het thema, maar de regisseur van Like Father, Like Son werkt het thema heel bijzonder uit. De camera gebruikt hij als een zaklamp die de gevoelens van de hoofdrolspelers goed belicht, zonder dat het melodramatisch wordt. Heel knap. Daarnaast spelen stad en natuur een mooie ‘bijrol’; de wisselende achtergronden versterken het verhaal.

Bijzondere karakters, schitterend gefilmd. Wie niet bekend is met Japans drama (of van meer tempo houdt): in het land van de Rijzende Zon hebben ze kennelijk minder haast – de film lijkt trager dan een Westerse film. Als je van snelheid houdt, is dit een lastige om naar te kijken. Aan de andere kant krijg je in een Japanse film de tijd om alles goed te zien en tot je door te laten dringen. Dus: dikke aanrader!

De film zal zonder onderbreking vertoond worden en duurt 120 minuten. Daarna is er alle gelegenheid om onder genot van een drankje nog met elkaar na te praten.

Aanmelden: klik hier   (N.B. kan niet meer voor de maaltijd, wel de film bekijken).

Datum:                       vrijdag 31 januari
Tijd:                            17:00 maaltijd, start film om 19:30

Kosten:                       € 10.00 (inclusief drankjes)
Plaats:                        Catharijnecentrum

Inleider:                     Rudi Krösschell
Contactpersoon:      Riet Borsboom; tel 401698