Zincafé 1: Like father – Like Son

Like Father like Son

We gaan deze avond de film “Liefde vader / zoon” (Like Father, Like Son) bekijken.

Een buitengewoon mooie film (de jurykeuze van het filmfestival van Cannes). Babyverwisseling in het ziekenhuis is in meer films de inleiding to t het thema, maar de regisseur van Like Father, Like Son werkt het thema heel bijzonder uit. De camera gebruikt hij als een zaklamp die de gevoelens van de hoofdrolspelers goed belicht, zonder dat het melodramatisch wordt. Heel knap. Daarnaast spelen stad en natuur een mooie ‘bijrol’; de wisselende achtergronden versterken het verhaal. Bijzondere karakters, schitterend gefilmd.

Wie niet bekend is met Japans drama – in het land van de Rijzende Zon hebben ze kennelijk minder haast – de film lijkt trager dan een Westerse film. Als je van snelheid houdt, is dit wat  lastiger om naar te kijken. Aan de andere kant krijg je in een Japanse film de tijd om alles goed te zien en tot je door te laten dringen.

De film zal zonder onderbreking vertoond worden en duurt 120 minuten. Daarna is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met elkaar na te praten.

Aanmelden: klik hier Volgeboekt. Kijk naar volgende Zincafé.

Datum:                       vrijdag 15 oktober 2021
Tijd:                            inloop vanaf 19:30, film start om 20.00

Kosten:                       vrijwillige bijdrage
Plaats:                        Catharijne centrum

Inleider:                     Riet Borsboom