Zincafé 1: Film: Il y a Longtemps

Film_il-y-a-longtemps

We gaan deze avond de film “Il y a longtemps que je t’aime” bekijken, een film van  debuterend regisseur Philippe Claudel.

Juliette Fontaine (Kristin Scott Thomas) komt na 15 jaar vrij uit de gevangenis, waar ze verbleef wegens moord. Haar jongere zus Léa (Elsa Zylberstein) neemt haar in huis, zolang Juliette nog geen eigen woning heeft. Ze hebben in de afgelopen 15 jaar nauwelijks contact met elkaar gehad, waardoor ze elkaar weer opnieuw moeten leren kennen. Juliette went heel langzaam weer aan het leven in de vrije wereld en gaat met behulp van de plaatselijke politiecommissaris
en maatschappelijk werk op zoek naar een baantje.

Het leven van Léa staat echter behoorlijk op z›n kop. Haar man Luc (Serge Hazanavicius) kan maar moeilijk accepteren dat er een ex-gevangene in zijn huis woont. Léa wil weten waarom Juliette 15 jaar geleden de moord pleegde. Maar Juliette is zeer zwijgzaam en vertelt nauwelijks iets over haar daad. Het gaat in deze film over onvoorwaardelijke familieliefde en ook over
de verschillende manieren waarop mensen zichzelf gevangen kunnen houden. Er is een ontroerende ontknoping waar zeker over na te praten is.

De film zal zonder onderbreking vertoond worden en duurt 112 minuten. Daarna is er alle gelegenheid om onder het genot van een drankje het gesprek met elkaar aan te gaan.

Aanmelden: klik hier. Kijk naar volgende Zincafé.

Datum:                       vrijdag 14 oktober 2021
Tijd:                            inloop vanaf 19:30, film start om 20.00

Kosten:                       € 1.- per koffie/thee/drankje
Plaats:                        Catharijne centrum

Inleider:                     Riet Borsboom, tel 401698