Weg met de harp

Over de legendarische harpiste Rosa Spier (1891-1967)

Regina laat in dit concertprogramma fragmenten horen uit de aangrijpende maar vaak ook humoristische brieven en dagboeken die door Rosa Spier zelf zijn geschreven. Ze gaan over haar roerige leven, haar ervaringen met de harp en de medemens.

Dit alles wordt afgewisseld door prachtige harpsolo’s die Regina laat horen op haar gouden pedaalharp uit 1911. Een intiem programma dat een mooi tijdsbeeld laat zien van de mens en musicus Rosa Spier, met zeer gevarieerde muziek, van Barok tot Flamenco!

En……..vol Joodse humor.

Geboren in een arm Haags gezin anno 1891 zag het er totaal niet naar uit dat Rosa Spier ooit de zo gevierde harpiste van het Concertgebouw Orkest zou worden. Met passie en wilskracht behaalde ze al voor de Tweede Wereldoorlog grote successen en speelde voor uitverkochte zalen in Europa. Rosa Spier was Jodin en in de oorlog beleefde ze duistere jaren.

Via de Barneveldgroep in kasteel de Schaffelaar kwam ze in het kamp Theresienstadt terecht zonder te weten waar haar harp gebleven was. Voor altijd getekend overleefde ze deze tragedie en in de naoorlogse jaren bereikte ze als actief harpiste weer een groot publiek via radio, TV en live optredens.

Aanmelden: klik hier

Datum:                      dinsdag 15 maart
Tijd:                            19:30 uur

Kosten:                       € 4.-
Plaats:                       Emmaüskerk

Inleider :                       Regina Ederveen
Contactpersoon:     Ali de Boer; tel. 492861