The good lie (Zincafé filmavond)

good lie

We beginnen met een film over een actueel vraagstuk, dat tegelijkertijd van alle tijden en plaatsen is. De plaats van de vluchteling in een voor hem of haar geheel vreemde samenleving.

“The good lie” neemt de Soedanese burgeroorlog, één van de bloedigste en langste conflicten sinds de Tweede Wereldoorlog, als vertrekpunt. In 1983 weet een aantal kinderen noodgedwongen weg te vluchten uit Soedan en na een lange tocht een vluchtelingenkamp in Kenia te bereiken. Dertien jaar later zitten ze daar nog steeds, met geen enkel perspectief op een nieuwe toekomst.

De Verenigde Staten zijn dan bereid een aantal duizenden jonge Soedanezen op te nemen. Een ticket naar Amerika is letterlijk een lot uit de loterij. We volgen vier van deze “Lost boys of Soedan”, zoals ze al snel genoemd worden op hun tocht naar Kansas en hun moeizame maar ook vermakelijke inburgering. Want ondanks het zware onderwerp is “The good lie” niet slechts een dramatische film. Er valt ook veel te lachen, soms door de tranen van ontzetting heen.

De film duurt 1 uur en 50 minuten en zal zonder onderbreking vertoond worden. Daarna is er alle gelegenheid om onder genot van een drankje nog met elkaar na te praten.

direct aanmelden: klik hier

Data: vrijdag 8 december
Tijd: inloop 19.30 uur; start 20.00 uur
Plaats: Catharijnecentrum
Inleider: Rudi Krösschell
Contactpersoon: Rudi Krösschell; tel. 06-51417726; krosschell.rudi@gmail.com