Rouw is de achterkant van de liefde

Als jijzelf of iemand in je omgeving met verlies en verdriet te maken krijgt, is het soms moeilijk om een weg te vinden in een wirwar van gevoelens.
Verschillende emoties beïnvloeden je leven en kunnen je uit balans brengen. Rouw is een normale reactie op verlies waarmee we een plek voor onszelf creëren om werkelijk afscheid te kunnen nemen en met ons verlies te leren omgaan. Rouwen vindt plaats op alle lagen: in gedachten, gevoelens, in het lijf, in de waarneming van de wereld, op identiteitsniveau en ook op geloofsniveau waarbij elk verdriet uniek is.

Deze avond verkennen we onder leiding van Antoinette Bottenberg het rouwlandschap: rouwtaken, normale en gecompliceerde rouw, stapeltjesverdriet, de slingerbeweging van het leven, verschillen bij mannen en vrouwen, de invloed van de hechtingsstijl op rouwen, de do’s en don’ts in ons omgaan met verdriet en het rouwen vanuit religieus perspectief.

De inleiding zal zich voornamelijk richten op het verlies door de dood maar het bevat ook inzichten en handvatten die herkenbaar en toepasbaar zijn bij andere vormen van verlies, zoals bij een scheiding, verlies van gezondheid, werk en ideaal.

Antoinette Bottenberg is theoloog en pastoraal werker in de St. Lucas- en St. Maartenparochie en volgde de opleiding tot verliesbegeleider-rouwconsulent bij ‘Land van Rouw’ in Nijmegen.

Aanmelden: klik hier

Datum:                       woensdag 9 februari
Tijd:                            aanvang 20.00 uur

Kosten:                       vrijwillige bijdrage
Plaats:                        Catharijne Centrum

Inleider:                     Antoinette Bottenberg
Contactpersoon:      Riet Borsboom, tel 401698