Reis naar Israël in 2020

israel reisWe zijn bezig met het voorbereiden van een reis naar Israël in 2020.
Het wordt een reis van elf dagen.
We vertrekken op donderdag 16 april en komen terug op zondag 26 april.

Het is een heel bijzondere ervaring om in het Beloofde Land te zijn. Zoveel plaatsen, waarbij je een voorstelling hebt, omdat je ze uit de Bijbel kent, bezoeken we nu echt.

We komen in Jeruzalem en dalen van de Olijfberg af naar de oude stad via Getsemané en de Via Dolorosa naar de Graftuin. We gaan naar de Dode Zee, waar je op het water kunt drijven. Niet ver daar vandaan is Ein Gedi, waar de steenbokken en klipdassen leven. Daar vluchtte David ook lang geleden voor Saul. In het noorden van het land wandelen we in Galilea. Hier is de zogenaamde Gospel Trail aangelegd. Deze wandelroute loopt van Nazareth tot aan Kapernaüm .

Zo lopen we waar Jezus met zijn discipelen gelopen heeft. Maar we beginnen deze reis in het zuiden, in de Negev woestijn, waar het volk Israël met Mozes ging. Daar wandelen we bij Ein Avdat en Wadi Sodom en bezoeken ook Sde Boker, de kibboets van Ben Gurion. Iets noordelijker, in de woestijn van Judea lopen we door Wadi Qelt en bezoeken de berg van de verzoekingen bij Jericho.

We willen tijdens deze reis ook aandacht schenken aan de dialoog tussen Joden, Christenen en Moslims, om tot vrede te komen. We gaan daarom naar Nes Ammim, een dorp met een visie en Centrum voor studie en dialoog.

De overnachtingen tijdens deze reis zijn in prima hotels. Hotel Ramon in de Negev woestijn, Kibbutz Ein Gedi bij de Dode Zee, Seven Arches op de Olijfberg in Jeruzalem, Nes Ammim in Galilea en aan het meer van Tiberias overnachten we in Leonardo Tiberias en de laatste nacht in het King Solomon Hotel in Netanya aan de Middellandse Zee.

Samen hebben wij al met veel plezier enkele reizen naar Israël geleid. Dat waren onvergetelijke ervaringen. Ook met elkaar, in de groep ontstond er steeds weer een bijzondere band. Daar hopen we ook op voor de reis die nu voorbereid wordt.

Heeft u belangstelling? Of wilt u vrijblijvend meer horen over deze reis? Neemt u dan met één van ons contact op. Of kom op een informatieavond op 3 oktober 2019.

direct aanmelden, klik hier

Data:     donderdag 3 oktober is er een informatieavond.
Tijd:      20.00 uur
Plaats:  Gereformeerde Kerk te Voorthuizen.

Contactpersonen:
ds. Doetie Atema; doetieatema@online.nl;
tel.: 06 – 52025787
ds. Diemer de Jong; diemerdejong@gmail.com;
tel. 0342-440486