Musical Ruth

Doe mee met de musical Ruth. Start 24 september.

Ruth: over een lange reis met moeilijke beslissingen,een verhaal over pijn en verdriet, een verhaal over moed en hoop, over lef en liefde, een verhaal over leven. Een verhaal over toekomst.
Ruth: een verhaal dat start in een crisis, een diepe crisis, hongersnood in Betlehem, een verhaal dat start met het voorstellen van Elimelech en dat betekent “God is koning”. Maar wat is dit voor verhaal?

Welk verhaal start nu met de dood van de drie hoofdpersonen? Het lijkt een begin dat geen begin is of een einde dat geen einde is?

We worden door de verteller van dit verhaal op het verkeerde been gezet: het verhaal gaat niet over Elimelech, en ook niet over Ruth, wiens naam “kameraadschap” betekent, al is dit boek wel naar haar genoemd. Het gaat over Noömi, haar naam betekent “lieflijke”, een naam die geluk met zich meedraagt. Maar in het verloop van het verhaal is dat geluk ver te zoeken. Noem mij maar “Mara” zei Noömi later: “verbitterde”.

In het geluk van Noömi speelt Ruth een belangrijke rol. Zij is de Moabitische schoondochter van Noömi. Een schoondochter uit het land Moab; Moab: een onbetrouwbaar volk, tuig van de richel! Als Noömi besluit terug te gaan naar Betlehem, besluit
Ruth met haar mee te gaan en wat zij doet is heel indrukwekkend te noemen. Ze spreekt de beroemde woorden: “Jouw land is mijn land, jouw God is mijn God”.

We willen er naartoe werken om samen met jullie deze musical op te kunnen voeren in onze vernieuwbouwde kerk. De oefenavonden voor zowel koor als spelers zullen de dinsdagavonden worden. Wie zin heeft om deze weg weer samen te lopen richting de uitvoering: 24 september a.s. starten we samen met een informatie bijeenkomst om 19:30 uur in de Immanuelkerk.


Weet je nu al dat je mee gaat doen, als zanger, speler, decorbouwer, kledingmaker of in de catering? Mail dan naar nettyzandbergen@gmail.com.


We zien u/jullie allen graag de 24ste september.

Hartelijke groet van de Stuurgroep Musical Ruth.