Mindfulness training

Mindfulness is een succesvolle methode gebleken. Vele mensen, over de hele wereld hebben er baat bij. Via Samenspraak willen wij deze training aanbieden, gegeven door door gecertificeerde trainster, in het Carharijnecentrum, een vertrouwde omgeving.

De training bestaat uit 8 avonden of ochtenden waaraan wij 1/3 van de kosten meebetalen. Dit doen wij met de overtuiging dat mensen die een open en accepterende houding ten opzichte van zichzelf hebben, dit ook voor hun omgeving, voor anderen hebben.  Op diverse websites, zoals van de EO,  lees je dan ook dat Mindfulness training het leven geïnspireerd door Jezus makkelijker maakt.  Dat is niet de enige reden leest u meer. Nodig of verwijs een familielid, een vriend of collega ook zij krijgen de de gereduceerde prijs. toch eerst meer weten, kom dan eerst naar de informatieavond.

Waarom?

Mindfulness helpt om je niet te veel te laten meeslepen in het jachtige bestaan, te
leren luisteren naar je hoofd EN je hart, je verstand wijs te gebruiken, om te gaan met lastige emoties op een eenvoudige en effectieve manier.
Het helpt je hoe je stapje voor stapje kunt leren accepteren wat je niet kunt veranderen, los te laten wat je beter los kunt laten en helpt je moeilijke zaken op te lossen, te verwerken en een plek te geven.

In de mindfulness training leer je van een afstand naar je gedachten en gevoelens te kijken. Gewoon zien wat er zich voordoet in een moment, open en zonder te oordelen. In plaats van je automatisch te verzetten tegen vervelende gevoelens, probeer je er op een accepterende niet-oordelende manier bij stil te staan. Je staat je toe te voelen wat je op dat moment voelt. Dingen laten zijn zoals ze zijn, maakt loslaten een stuk gemakkelijker. Toch werkt dit slechts voor enkele momenten. Maar door steeds weer opnieuw te proberen, zachtmoedig en met geduld, lukt het steeds beter om open gewaar te worden en om kaders die je beperken los te laten.

En “last but not least”, door stil te staan, niet te oordelen, bewust te zijn en “ja” tegen het leven te leren zeggen krijg je meer zin om te leven en krijgt je leven meer zin.

informatie avond

Wilt u eerst meer weten, een beetje ervaren wat het inhoud of praten met een ervaringsdeskundige kom dan eerst naar de mindfulness informatieavond.

vrijblijvend aanmelden voor de training: klik hier
(na contact met de trainster, besluit u pas definitief)

Datum: de acht avonden starten op donderdag 02/11/2017 en
de zaterdagochtenden op 04/11/17; als u niet op deze data/tijdstippen kunt, neem dan contact op voor andere mogelijkheden.
Aanmelden: na aanmelden neemt de trainster persoonlijk met u contact op
Meer informatie: kom naar de introductieavond of bel/mail met de contactpersoon
Plaats: Catharijnecentrum
Losten: gereduceerde prijs  voor de volledige training € 300 (standaard €450)
Trainster: Angela van der Hout
Contactpersoon: Rudi Krösschell,; tel. 06 – 51417726; krosschell.rudi@gmail.com