Leeskring

leeskringEr staan alvast twee boeken op het programma die de moeite van het lezen zeer waard zijn. We beginnen met “Muidhond” van Inge Schilperoord. Jonathan wordt bij gebrek aan bewijs vrijgesproken van tbs en keert terug naar het kleine huisje waar hij samen woont met zijn moeder. Blij om weer met zijn hond in de duinen te wandelen. Moeizaam probeert hij zijn eenzame buurmeisje op een afstand te houden. Dagelijks is hij bezig met het programma dat hij van zijn psycholoog heeft meegekregen. Hij doet geweldig zijn best, maar hij is geen ander mens geworden. Waar dit op uit loopt ……..; een aangrijpend boek!

Daarna lezen we “Kinderen van het ruige land” van Auke Hulst. Zijn vader sterft als hij zeven is, zijn moeder rent – letterlijk en figuurlijk – weg voor haar verantwoordelijkheden. Over de gevolgen schreef Auke Hulst deze sterk autobiografische roman. Het speelt in een buurtschap in Oost-Groningen. Wat dit alles voor invloed heeft op de ontwikkeling van de kinderen is een veel complexer verhaal dan je zou denken. Het boek wordt omschreven als een afwisselende, aangrijpende, verbijsterende en geestige autobiografische roman. De moeite waard om een avond over door te praten.

De volgende twee boeken zijn nog niet uitgekozen. Na het vertrek van Evert van Leersum is het programma voor de leeskring alleen voor de eerste helft van het seizoen uitgewerkt. De tweede helft van het program wordt beslist ook op een goede manier ingevuld, maar dat vraagt nog enig overleg en tijd. Wilbert van Iperen begeleidt de eerste twee bijeenkomsten, de begeleider voor de volgende twee is nog even een verrassing: Wilbert of … een ander.

Voor het derde jaar zijn we welkom op de deel in het Nairacmuseum. Een prima locatie met sfeer en goede voorzieningen. U bent van harte welkom voor de hele reeks of voor een of twee bijeenkomsten naar keuze.

direct aanmelden: klik hier

Data: dinsdagen 3 oktober; 12 december; 16 januari en 17 april.
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Plaats: Museum Nairac
Inleider: ds. Wilbert van Iperen
Contactpersoon: Ali de Boer; tel.492861 ; a.boer419@upcmail.nl