Leeskring

leeskring.jpg

Voor de eerste bijeenkomst dit seizoen kiezen we niet één maar twee boeken tegelijk, wel twee van dezelfde schrijver: Hoe ik talent voor het leven kreeg en Holland, beide geschreven door Rodaan Al Galidi, een uit Irak gevluchte schrijver die in 1998 in Nederland terechtkwam.
Hoe ik talent voor het leven kreeg Semmier Karim vlucht uit Irak. Hij zwerft eerst zeven jaar over de wereld om uiteindelijk in 1998 op Schiphol te landen en daar asiel aan te vragen. Dan begint het lange wachten, dat negen jaar zal duren.

Holland
Behalve met onverwachte regenbuien, de Aldi en de zee had Semmier Karim niet zo gek veel ervaring met het leven in Nederland buiten het AZC. Het wordt een zoektocht naar zichzelf, de jongen die hij gaandeweg verloren is en naar het thuis waar hij zo naar verlangt.
Dit boek is mijn reis tussen de Nederlanders en in de Nederlanders.

De tweede bijeenkomst bespreken we het boek van Gerda Blees Wij zijn licht. Midden in een zomernacht sterft Elisabeth, de oudste bewoonster van de spirituele woongroep Klank en Liefde. Hoe kon zij overlijden, wie is er schuldig?
Een beklemmende en tegelijkertijd vermakelijke roman over kleine mensen in een grote wereld en hun verbindende maar ook vernietigende verlangen om in verheven idealen te geloven.

Het derde en vierde boek worden gaandeweg het seizoen vastgesteld.

Veel leesplezier!

Aanmelden: klik hier (te laat, al volgeboekt)

Datum:                       dinsdagen 4 oktober, 6 december, 7 februari en 4 april
Tijd:                            19:30 – 21:00 uur

Kosten:                       € 5,- eenmalig
Plaats:                        Emmaüskerk

Inleider:                     Helma van de Mheen
Contactpersoon:      Ali de Boer; tel 0342-492861