In Spiritus en Benedictus

Whisky is wel de meest bekende sterke drank die al eeuwenlang gedestilleerd wordt in b.v. de Schotse hooglanden. Wat is het bijzondere aan whisky? En wat is het bijzondere aan de brouwers van de whisky?

Tijdens de avond In Spiritus! gaan we op zoek naar antwoorden op deze twee vragen. Onder leiding van whiskyspecialist Jan van den Brink leren we hoe whisky gemaakt wordt, de verschillende belangrijke aspecten van het brouw- en destilleerproces en hoe we whisky moeten proeven. Tegelijkertijd leren we van de Benedictijnse oblaat Tom van den Belt wat de rijke traditie van de Benedictijnse spiritualiteit inhoudt en welke belangrijke lessen voor ons leven we vinden in de Regel van Benedictus.

Aandacht is een kernwoord dat bij beide onderdelen van deze inspirerende avond van toepassing is. Het bijzondere karakter van de smaak, geur, kleur en samenstelling van zes whisky’s ontdekken we door met elkaar aandachtig te kijken, ruiken en proeven en onze bevindingen van de whiskyproeverij met elkaar te delen. Ook wordt volle aandacht geschonken aan zes kernpunten van het Benedictijnse gedachtegoed en denken we na hoe deze van toepassing zijn in ons eigen leven.

In een groep van circa 20 mensen die interesse hebben in whisky en Benedictus hebben we een avond vol inspiratie in het mooie pand van de Wijnwinkel Barneveld van gastheer Jan van den Brink.

Aanmelden: klik hier    (min. aantal deelnemers 15, max 20)

Datum:                       donderdag 5 maart 2020
Tijd:                            20:00 – ….

Kosten:                       € 25, te betalen ter plaatse
Plaats:                       Bij aanmelding hoort u de locatie

Inleider:                    Jan van den Brink (whisky) en Tom van den Belt (Benedictus)
Contactpersoon:     Henk Kwant; tel 06 2952 7490