Iconen schilderen (workshop)

iconen schilderenDit is een vervolg op de presentatie van 6 februari door dr. Auke Schuil.

Sinds enkele decennia is het schilderen van iconen ook in onze streken aan populariteit gestegen en worden ze vaak geheel in de traditie in een atmosfeer van gebed en geestelijke muziek vervaardigd.

Na de presentatie van dr. Auke Schuil op 6 februari organiseert Samenspraak een zaterdagmiddag workshop icoon schilderen op basis van de traditionele technieken met bladgoud en ei tempera.

Een prachtige workshop waarin gaandeweg onder het zelf schilderen van een iconengezicht ook alle mogelijke informatie rond de iconen gegeven wordt, bijvoorbeeld over materialen, kunstgeschiedenis en de spirituele betekenis.

Het belooft een interessant leerhuis te worden en het zal ongetwijfeld je geloofshorizon verbreden. Enige tijd later zal dan weer de gelegenheid zijn om je eigen icoon te laten wijden.

jan iconenDe workshop wordt gegeven door Jan Verdonk, theoloog en van beroep iconenschilder. Als theoloog specialiseerde hij zich in de Byzantijnse kerkgeschiedenis. Het dogma interesseerde hem. Wie had er eigenlijk gelijk bij het schisma tussen de kerken en dergelijke vragen. Het antwoord weet hij intussen: hij is orthodox geworden. Jan studeerde in 1983 af op de orthodoxie aan de Universiteit van Amsterdam.

direct aanmelden: klik hier

Datum: zaterdagmiddag 10 maart
Tijd:13.00 – 18.00 uur
Plaats: Catharijnecentrum
Leiding: Jan Verdonk
Kosten: € 25,00 (incl. bijdrage voorschildermateriaal)
Aantal deelnemers: minimaal 15
Contactpersoon: Rudi Krösschell; tel. 06-51417726; krosschell.rudi@gmail.com