Het doel heiligt de middelen

Artificial Intelligence (AI) en christelijk ethiek

Kunstmatige intelligentie raakt ons leven steeds meer. Zijn wij een speelbal geworden van het moreel van de grote multinationals?

Op deze avond willen wij ingaan op de belangen en de grenzen die wij als individu, als christen, als geloofsgemeenschap en als maatschappij kunnen, mogen en moeten stellen aan het toepassen van dergelijke technologieën. Maar we kunnen het ook omarmen en juist een goede richting en toepassing geven die meewerkt aan het Koninkrijk. Hoe is jouw benadering?

Wanneer vormt AI een bedreiging? Wanneer een zegen? Kunnen machines of kunstmatige levensvormen de baas over ons worden? Wie is er aansprakelijk als het handelen wordt aangestuurd door een systeem wat middels algoritmes heeft geleerd keuzes te maken. Waar is God in dezen? Creëren wij een nieuwe mens? Verandert ons mensbeeld?

De gastspreker zal ons meenemen in de zoektocht naar wat ethisch verantwoord is rondom kunstmatige toepassing. Als voorzitter van de Healthcare Digital Europe, en betrokken bij de Europese Commissie en OECD wordt er ingegaan op de doelstellingen en kaders. Welke christelijke normen en waarden tellen daarin mee?

In het tweede deel zal aan de hand van voorbeelden interactief ingegaan worden op omgang met kunstmatige intelligentie en algoritmes in het werk. Het belooft een boeiende avond te worden die zeer toegankelijk wordt voor een ieder, van docent tot software programmeur, van consument tot ondernemer.

Aanmelden: klik hier

Datum:                      dinsdag 23 maart
Tijd:                            Inloop vanaf 19:30 uur, presentaties 20:00 – 21:30

Vrijwillige bijdrage: € 4.- (via tikkie bij de uitnodiging)
Plaats:                       ZOOM sessie, de link krijgt u toegestuurd als u zich heeft aangemeld.

Inleider                     dhr. Dijkstra
Contactpersoon:     Henk Kwant; tel 06 2952 7490