Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?
Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten we keuzes maken, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.
De workshop “God in de supermarkt” verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal, informatief en gaat in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. We gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites.
Alfred Slomp werkt in het onderwijs. Hij ontwikkelde samen met Arjan Schoonhoven in 2015 deze workshop. ‘We zijn geraakt door de kwetsbaarheid van de natuur en het onrecht in de wereld, maar geloven ook dat we hier als consumenten een positieve impact op kunnen hebben. Daar worden hopelijk steeds meer mensen zich bewust van.’
Alfred Slomp is auteur van het boek ‘Superwaar’ en initiatiefnemer van het manifest ‘Het Groene Normaal’.
Aanmelden: klik hier
Datum: donderdag 7 april
Tijd: inloop 19:30, aanvang 19:45 uur
Kosten: € 4,-
Plaats: Emmaüskerk
Inleider: Alfred Slomp
Contactpersoon: Marianne van Atten, tel 06 2343 3169, Henk Kwant tel 06-29527490