Forever young

Introductie ZORA op PG Opella

We willen allemaal zo lang mogelijk vitaal en gezond zijn. Maar helaas komt de ouderdom met gebreken en soms eerder dan ons lief is. We halen niet allemaal het ideaal van de 90-jarige die nog fietst of een marathon loopt.

Als we oud worden, komt er altijd de fase waarin de slijtage in ons lichaam en onze geest steeds duidelijker wordt. Hoe bereiden we ons daarop voor? Kunnen we de ouderdom ook omarmen als een fase die bij ons leven hoort en waardevol is? Naast aandacht voor zo lang mogelijk zelfstandig blijven, is er aandacht nodig voor toenemende kwetsbaarheid.

De ouderdom is geen levensrest na een hopelijk succesvol en gelukkig leven. De ouderdom is een eigen levensfase waar we persoonlijk en als samenleving onze weg in moeten vinden. Met nieuwe antwoorden op veranderingen als gevolg van een toenemend aantal ouderen in de samenleving de komende tientallen jaren.

In een interactieve bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over visies op ouder worden, over kwetsbaarheid en waardigheid, over de betekenis van ouderen voor de samenleving.

Inleider ds. Marcel Wielhouwer is ethicus bij Zorgdienstverlening Opella.

Aanmelden: klik hier (al volgeboekt)

Datum:                       maandag 5 oktober
Tijd:                            20:00

Kosten:                       € 4.00
Plaats:                        Immanuelkerk

Inleider:                     ds. Marcel Wielhouwer
Contactpersoon:      Ali de Boer; tel. 492861