Festivals

Beleef het nu!

We leven in een tijd van festivals. Muziekfestivals, foodfestivals, voor iedere smaak en voor iedere beleving is er wel iets. Gezellig samen, gelijkgestemden ontmoeten, in gesprek raken. Ook steeds meer (eigenzinnige) christelijke festivals vinden hun weg. Vanuit Samenspraak bieden we dit jaar aan om mee te gaan! Naar Utrecht, Terschelling, een dagdeel of een week.

impressie Geestdrift 2018

Geestdrift Festival – 9 november – Utrecht Geestdrift Festival is een intiem festival in de Utrechtse binnenstad waar levensbeschouwing, schoonheid en sociale thema’s samenkomen en gevierd worden. Een eendaags festijn met theater, lezingen en discussies. Een plek waar eigenzinnige singer-songwriters onbevangen putten uit oude tradities. Waar je uitdagende workshops kunt volgen terwijl je omringd wordt met moderne beeldende kunst. Waar oude muziek hand in hand gaat met nieuwe ideeën. En dit alles omlijst door dichters, muzikanten, kunstenaars en afgesloten met een performance op het eeuwenoude kerkorgel.
Allemaal – uiteraard – onder het genot van biologische hapjes en speciale bieren. Geen festival van grote namen, maar van schoonheid, verbinding en verrassing. Dus: Laat de geest in je los en zorg dat je erbij bent.

Graceland Festival in 2019, op naar 2020

Graceland – Vierhouten. Graceland festival is een vierdaags festival en wordt mede-georganiseerd door de PKN. Door de organisatie omschrijven zij het als

Graceland Festival is een plek waar we elkaar ontmoeten en op een liefdevolle en kritische manier onderweg zijn met onszelf, onze naaste, de wereld en God. Waar we genieten van kunst en muziek en vernieuwd worden in ons denken.

Graceland Festival biedt podium aan prikkelende praters, creëert ruimte voor intieme muzieksets, meeslepende shows, rustgevende meditatie en kleine kunst. Het vierdaagse zomerfestival vindt plaats op het glooiende terrein de Paasheuvel in Vierhouten. Dit terrein zal worden omgetoverd tot vrijplaats voor mensen die behoefte hebben aan verdieping en ontspanning.


Keiland festival Terschelling

Keiland – rond 1 augustus – Terschelling
Keiland is zeven dagen lang een mix van kunstzinnige workshops, gebedsvieringen, elkaar ontmoeten en genieten van het eiland.
Gedurende zeven dagen is er een afwisselend programma van (kunst)workshops, gebedsvieringen en vrije tijd. Elke ochtend kun je kiezen uit verschillende workshops, zoals muziek, gesprek, theater of een wandeling. Er is voor kinderen en tieners een speciaal naar leeftijd ingedeeld programma-aanbod. ’s Middags is er tijd om zelf in te vullen, bijvoorbeeld het eiland verkennen of lekker luieren. Voor wie wil is er de mogelijkheid tot verder gesprek in klein verband. ’s Ochtends en ’s avonds is er een gezamenlijke gebedsviering met liederen, stilte en een Bijbeltekst.
Midden in de week is er een dag zonder workshops: tijd voor rust! Er zijn dan wel ’s ochtends en ’s avonds vieringen. De bootreis naar Terschelling is een belevenis op zich en vormt de inspirerende start voor de Keiland-dagen.
ds. Peter Breure van de Ichthuskerk Voorthuizen zit in de organisatie en gaat natuurlijk ook mee.

Aanmelden: klik hier

Datum: Zaterdag 9 november (Geestdrift) en rond aug 2010 (Keiland).
Tijd: volgt (reizen met elkaar)

Plaats: Utrecht en Terschelling

Inleider: ds. Harmke Reuver
Contactpersoon: Helma van de Mheen, tel. 06-52540853