Excursie Deventer

Overal in Nederland en daarbuiten zijn lezingen, voorstellingen en cursussen die over Etty Hillesum en haar levenswijsheid gaan. Zij woonde in Amsterdam en begon in 1941 een dagboek te schrijven. In dit dagboek beschrijft ze haar gevoelens, alledaagse ervaringen en gedachten. Later verhuisde zij naar kamp Westerbork waar ze probeerde haar joodse lotgenoten die wachtten op transport naar Polen te helpen. In september 1943 werd zij met haar ouders en haar broer Mischa door de nazi’s gedeporteerd naar concentratiekamp Auschwitz, waar ze op 30 november 1943 op 29-jarige leeftijd omkwam.

Veel werken van haar zijn bewaard gebleven. Onder begeleiding bekijken we een overzicht van de werken die in het Centrum zijn tentoongesteld.

Een stadswandeling door de stad Deventer is een bijzondere ervaring. De wandeling is een kennismaking met de middeleeuwse straatjes en steegjes in het oude handelshart van de stad, het Bergkwartier, en leidt je langs de topstukken van het Noordenbergkwartier, zoals de Grote of Lebuinuskerk en het oudste stenen woonhuis van Nederland. We maken o.l.v. een gids een wandeling door deze mooie, oude stad.

Programma:

10.00  aankomst in Deventer
10.30  koffiedrinken in Etty Hillesum Centrum
11.00  rondleiding in dit Centrum
12.30 – 13.45 lunch op eigen gelegenheid (kan evt ook in het Etty Hillesum Centum)
14.00  stadswandeling o.l.v. een gids
15.30  einde wandeling, reis naar huis of nog even verblijven in de stad

T.z.t. wordt er contact opgenomen over de reis naar Deventer.

Aanmelden: klik hier; Volgeboekt

Datum:                       zaterdag 9 oktober 2021
Tijd:                            vertrek tussen 8.30 en 9.00 uur

Kosten:                      voor E.H. Centrum (incl. koffie) en stadswandeling ± € 15,00
Plaats:                       volgt nog

Contactpersoon:     Ali de Boer; tel 492861