De grondwet voor GELUK

Grondwet-geluk

“De universele wijsheid van de Bergrede is een urgente boodschap voor onze tijd”. Deze zin staat op de cover van het boekje “De grondwet voor geluk, de universele wijsheid van de Bergrede”, geschreven door Hein Stufkens.

Alle mensen willen gelukkig zijn, maar ze weten niet precies wat hen gelukkig maakt. Maar Jezus heeft in zijn Bergrede een samenvatting gemaakt hoe de samenleving een gelukkige samenleving kan zijn.
Wie de woorden van Jezus goed leest, ziet hoe revolutionair ze zijn. Ze hebben door de eeuwen heen dan ook vele mensen geïnspireerd. Tegelijk heeft de tekst ook veel weerstand opgeroepen, want wat Jezus zegt zou in de praktijk onmogelijk zijn.

In deze kring lezen we enkele hoofdstukken van het boek van Hein Stufkens. Hij gaat nader in op het eerste deel van de Bergrede, namelijk de “Zaligsprekingen”; Mattheus 5:1-10. We zullen nadenken hoe wij om zouden kunnen gaan met dit fundament van de Bergrede en van Jezus’ leer.

Stufkens maakt met citaten uit andere religieuze en filosofische tradities duidelijk hoe universeel en actueel de woorden van Jezus zijn.

Aanmelden: klik hier   

Datum:                       donderdag 6 februari, 20 februari en 5 maart
Tijd:                            20.00

Kosten:                       geen (boek € 19,95)
Plaats:                        Immanuelkerk

Inleider:                     ds Philip Spaa
Contactpersoon:      Helma van de Mheen; tel 06-52540853