De gewonde God

Boekbespreking door ds. Atzo Nicolai

Veel christenen voelen zich ongemakkelijk bij de manier waarop gangbare opvattingen ten aanzien van het kruis over verzoening spreken. Tegelijk weten ze niet wat ze daarvoor in de plaats moeten stellen. Het kruis staat centraal en is fundamenteel, maar wat het nu precies betekent…

Met dit boek hoopt Samuel Wells te bereiken dat je die onzekerheid in kunt ruilen voor een overtuiging en het gevoel dat je iets nieuws ontdekt. Dat doet hij door de betekenis van Jezus’ kruisiging aan de hand van beelden en motieven uit het Oude Testament, de Brieven en de Evangeliën te verkennen. Zo laat hij zien hoe God tot het uiterste gaat om in Christus met ons te zijn.

We bespreken dit boek tijdens de veertigdagentijd. Daar is het zeer geschikt voor want, behalve dat het thema past in deze tijd, is er bij dit boek ook een leesplan met vragen en gebeden beschikbaar. Vragen die uitnodigen ervaringen uit je eigen leven te delen en vragen die uitnodigen tot nadenken. Zo worden we geholpen op een goede manier toe te leven naar Pasen.

Aanmelden: klik hier.

Datum:                       maandag 27 februari 2023, 13 maart en 27 maart.
Tijd:                            20:00

Kosten:                      geen
Plaats:                        Emmaüskerk

Inleidster:                   ds Atzo Nicolai
Contactpersoon:       Corien Maatjes; tel 06-17906660