Bier en Benedictus

 

bier

Trappistenbier is wel het meest bekende speciaalbier, dat al eeuwenlang gebrouwen wordt door Benedictijnse monniken van Trappistenkloosters. Wat is het bijzondere aan dit bier? En wat is het bijzondere aan de Trappisten?

Tijdens de avond Speciaal bier! gaan we op zoek naar antwoorden op deze twee vragen. Onder leiding van bierspecialist Jan Willem Duifhuis leren we hoe bier gemaakt wordt, de verschillende belangrijke aspecten van het brouwproces en hoe we bier moeten proeven. Tegelijkertijd leren we van de Benedictijnse oblaat Tom van den Belt wat de rijke traditie van de Benedictijnse spiritualiteit inhoudt en welke belangrijke lessen voor ons leven we vinden in de Regel van Benedictus.

Aandacht is een kernwoord dat bij beide onderdelen van deze inspirerende avond  van toepassing is. Het bijzondere karakter van de smaak, geur, kleur en samenstelling van zeven speciaalbieren ontdekken we door met elkaar aandachtig te kijken, ruiken en proeven en onze bevindingen van de bierproeverij met elkaar te delen. Ook wordt volle aandacht geschonken aan zeven kernpunten van het Benedictijnse gedachtengoed en denken we na hoe dit van toepassing is in ons eigen leven.

In een groep van maximaal 30 mensen die interesse hebben in speciaalbier en Benedictus hebben we een avond vol inspiratie in het mooie pand van de Wijnwinkel Barneveld van gastheer Jan van den Brink.

Aanmelden: klik hier    (max. aantal deelnemers 30)

Datum:                       donderdag 15 november 2018
Tijd:                            20:00 – ….

Kosten:                       € 10, te betalen ter plaatse
Plaats:                        Wijnwinkel Barneveld

Inleider:                    Jan Willem Duifhuis (bier) en Tom van den Belt (Benedictus)
Contactpersoon:     Henk Kwant; tel 06 2952 7490