Bedezang-avond met Thomas Quartier

Thomas Quartier : Theoloog des Vaderlands

ThomasQuartier

De sympathieke Benedictijnse monnik-professor Thomas Quartier was in zijn jeugd een echte wereldverbeteraar. Hij protesteerde voor Amnesty International en stond op de barricades voor andere organisaties die het goede voor de mensheid en de wereld voor ogen hadden. Thomas zong bij zijn gitaarmuziek de liederen van o.a. Bob Dylan en Reinhard Mai. Zijn bewogenheid bij de wereld en de mensheid en hoe hij dit vertaalt naar zijn leven als monnik heeft hij beschreven in een van zijn vele boeken: Heilige Woede.

Rond de jaarwisseling 2020-21, middenin de lockdown, haalde Thomas Quartier, de Theoloog des Vaderlands in 2021 en 2022, na meer dan vijfentwintig jaar zijn gitaar weer uit de koffer. Er ontstonden tien eigen liederen die passen bij de getijden van het klooster – gezongen gebeden. Een bedezang in de traditie van de Psalmen en Bob Dylan. Hij schreef er teksten bij, en samen met arrangeur Dick Maes Broekema nam hij de songs op. Kom dichter bij je verlangen en geef de monnik in jezelf stem. Een unieke combinatie van spiritualiteit, theologie en muziek. Het boek Bedezang (met CD) is te koop bij boekhandels.

Op donderdag 3 november 2022 komt Thomas Quartier naar Barneveld en zingt de liederen uit zijn boek Bedezang en vertelt op een inspirerende en humorvolle wijze over de anekdotes in zijn leven, waar de liederen bij passen. Deze onvergetelijke avond vindt plaats in de kerkzaal van de St. Catharinakerk aan de Langstraat.

Iedereen is van harte welkom!

Bedezang-Thomas

Prof. dr. Thomas Quartier (1972) is benedictijnermonnik in de Abdij Keizersberg in Leuven. Hij is hoogleraar theologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en de KU Leuven en medewerker van het Titus Brandsma Instituut en directeur van het Centrum voor Benedictijnse
liturgiestudies van de Nijmeegse Universiteit.

Aanmelden: klik hier. Kijk ook naar volgende Zincafé.

Datum:                       donderdag 3 november 2022
Tijd:                            20:00 – 22:00 

Kosten:                       € 1.- per koffie/thee/drankje
Plaats:                        Catharijne centrum

Inleider:                     Thomas Quartier

Contactpersoon:                     Riet Borsboom, tel 401698